Återvinning av golfbollar är ett självklart val för oss. Med tanke på hur många golfbollar som slås bort varje dag, så vore det vansinne att inte ta tillvara på, och återvinna dem. Att ha golfbollar liggande i dammar, vattendrag eller ute i skogen är inte bra för vare sig oss eller naturen. Många av bollarna slås endast en enda gång – ut i ett vattenhinder eller ut i skogen. Erkänn – vi har ju alla varit där!

borthittad.se tas golfbollarna tillvara och delas noggrant in i olika klasser, beroende på dess slitage. Har en boll legat i vatten i en månad, har den inte förlorat några som helst av sina egenskaper. Har den däremot spelats länge på och därefter legat länge i vatten eller ute i terrängen, kan den ha både synliga och spelmässiga defekter.

Klassningen som vi använder är enkel: A- B eller C-klass. A betyder en boll i nyskick. Vissa kallar den för Mint condition. Vi är ensamma om att inte ha några golfbollar med personliga märkningar i A-klass. Däremot kan det förekomma tryck, logotyper eller personliga tryck. B är bollar som har märkningar, obetydliga skrapmärken eller färgskiftningar. Dessa ska dock inte påverka spelet överhuvudtaget vilket gör dem till våra mest prisvärda golfbollar. C-bollar kan ha många märkningar eller fler skrapmärken. Dessa bollar lämpar sig bäst för träningsspel. De olika klasserna har naturligtvis olika priser, men det är ju perfekt att kunna köpa Pro V1 i C-klass för att ha med sig ut på övningsbanan.

A-bollar
Bollar i A-klass
B-bollar
Bollar i B-klass
C-bollar
Bollar i C-klass

Dela: